Trimbeurt

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kort-harige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in:
scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen,en/of borstelen.

Bouviers, Schnauzers, de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt.

Spaniels, Setters, Retrievers etc worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elke gewenst model. In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven.
Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en …lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen.

Ook hoort bij een trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken, het eventueel reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaal klieren. Het zal duidelijk zijn dat een gediplomeerd hondentrimmer/ster meer is dan alleen een “kapper”. Wij hebben een gedegen opleiding gevolgd
voor de algemene verzorging  van de hond. Bovendien zal ik niet aarzelen om, indien nodig, u door te verwijzen naar de dierenarts.